Гранти від NESEHNUTІ для активістів Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей

June 26, 2019 в Обычная по Boris Kudar

01

Чеська неурядова некомерційна організація «NESEHNUTÍ» (http://nesehnuti.cz/) в рамках програми «Шлях ініціативи» (http://initiativeway.org/) запрошує активістів з Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей взяти участь у конкурсі з підтримки громадських ініціатив та пропонує свою допомогу і гранти в розмірі до 80 тис. грн.

Детальна інформація про програму та форма заявки доступні за посиланням: http://ru.cestainiciativy.cz/aktuality/ukraine2019/.

Учасником програми можуть стати: неурядові некомерційні організації, незалежні засоби масової інформації та неформальні об’єднання, місцеві асоціації та спілки з Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей.

Основні напрямки, які підтримує програма:

- Захист навколишнього середовища, клімату, природи та прав тварин;

- Сталий розвиток міст

Яка надається підтримка?

Відібрані ініціативні групи візьмуть участь в тренінгах під керівництвом професійних тренерів з Чеської Республіки, за допомогою яких учасники зможуть розвинути свої ідеї і втілити їх у конкретні плани громадських кампаній, а потім реалізувати їх у період з грудня 2019 до 2021 року. NESEHNUTÍ відшкодує всі витрати, пов’язані з участю в тренінгах (проїзд, харчування та, за обхідності необхідності, – проживання). Додатково ініціативи отримають фінансову допомогу до 80.000 гривень  на реалізацію кампанії та регулярні консультації закордонних експертів, – онлайн та з виїздом до  Вашого міста.

 

Які ідеї, кампанії та ініціативи ми шукаємо?

Тільки ті, на основі яких можна побудувати громадську кампанію, найбільш важливою частиною якої є мобілізація певної частини населення з метою досягти конкретних змін і результатів. Наше розуміння «громадянської кампанії» ми виклали тут: https://bit.ly/2SR2bGm. Наполегливо рекомендуємо прочитати цю статтю перед тим, як Ви почнете заповнювати анкету.

Які заявки нам не підходять?

Одноразові заходи, суботники, різні просвітницькі та загальноосвітні кампанії, лекції або видавництво інформаційних матеріалів, які не ставлять собі за мету конкретні системні зміни.

Допомога не надається політичним партіям та їх формальним і неформальним філіям.

Основні дати та події:

3 липня 2019 року – останній термін прийому Ваших анкет-заявок (пропозиції, що надійшли після цього терміну, не розглядатимуться).

9 липня 2019 року – всі кандидати отримають інформацію про підсумки конкурсу. Представники NESEHNUTІ домовляться про дату зустрічі з обраними кандидатами.

11-16 липня 2019 – зустрічі з обраними кандидатами (зустріч не є гарантією, що вас остаточно вибрали і включили в програму підтримки).

Листопад / грудень 2019 – тренінг, де представники обраних ініціатив за допомогою експертів  складатимуть детальні плани громадських  кампаній. Участь у тренінгу – обов’язкова (3-4 учасники від кожної з обраних ініціатив).

З грудня 2019 до 2021 року – фактична реалізація громадських кампаній.

За окремою угодою – семінар, на якому ми разом оцінимо ваші проміжні результати реалізації кампанії. На основі Ваших результатів в ході реалізації кампанії ми разом зробимо актуалізацію плану кампанії; моніторингові зустрічі, оцінка реалізації кампанії.

Будь ласка, надсилайте Ваші заявки (бланк додається) до 3 липня 2019 року:

iniciativy@nesehnuti.cz

За більш детальною інформацією звертайтесь:

iniciativy@nesehnuti.cz та kudar.boris@gmail.com, 097-712-62-87 – Борис Кудар

HRTC-Nes-Ch