Гранти від NESEHNUTI для активістів Півдня України

March 17, 2021 в Обычная по Boris Kudar

Чеська неурядова некомерційна організація NESEHNUTI (http://nesehnuti.cz/) в рамках програми Шлях ініціативи (http://initiativeway.org/) запрошує Вас взяти участь в конкурсі на підтримку громадських ініціатив України та пропонує свою допомогу в організації Вашої громадянської кампанії.

Інформацію про програму підтримки і заявку можна завантажити тут: https://bit.ly/3rPIhwT.

Учасником програми можуть стати:

Неурядові некомерційні організації, незалежні засоби масової інформації та неформальні об’єднання, місцеві асоціації та спілки, які територіально знаходяться у Херсонській, Миколаївській і Кіровоградській областях. Допомога не надається політичним партіям і їх формальним і неформальним філіям.

Основні напрямки, які підтримує програма:

-      Захист навколишнього середовища, клімату, природи або прав тварин;

-      Участь громадськості в прийнятті рішень, вільний доступ до інформації;

-      Рівноправність чоловіків і жінок;

-      Захист прав людини (включаючи громадянські та соціальні права, права меншин та малозабезпечених верств населення).

Пріоритетом цього оголошення є громадські кампанії, які залучають громадян до процесів формування обласних стратегій, пов’язаних з вищезазначеними темами. Участь у конкурсі можуть брати тільки ініціативи/організації, які раніше не брали участь в програмі «Шлях ініціативи».

Яка надається підтримка?

Відібрані групи та ініціативи візьмуть участь в тренінгах під керівництвом професійних тренерів з Чеської Республіки, за допомогою яких учасники зможуть втілити свої ідеї в конкретні плани громадських кампаній, а потім реалізувати їх з квітня/травня до грудня 2021 року. Ми відшкодуємо всі витрати, пов’язані за участю в тренінгах (проїзд, харчування та, за необхідності, проживання). Додатково ініціативи отримають фінансову допомогу на реалізацію кампанії в розмірі до 40 тисяч гривень, а також регулярні онлайн консультації від закордонних експертів, консультації експертів у Вашому місті і оперативну підтримку Вашої ініціативи.

Всі заходи пройдуть наживо або он-лайн в залежності від епідеміологічної ситуації.

Які ідеї, кампанії та ініціативи ми шукаємо?

Тільки ті, на основі яких можна побудувати громадську адвокаційну кампанію, найбільш важливою частиною якої є мобілізація певної частини населення з метою досягти конкретних змін і результатів. Наше розуміння «громадської кампанії” ми виклали тут: https://bit.ly/3jNQKxH. Рекомендуємо прочитати цю статтю перед тим, як Ви почнете заповнювати анкету.

Які заявки нам не підходять?

Проекти з соціальної роботи, одноразові заходи, різні просвітницькі та загальноосвітні кампанії, лекції або видавництво інформаційних матеріалів, які не ставлять собі за мету конкретні системні зміни.

Основні дати

30 березня 2021 року – останній термін прийому анкет-заявок (пропозиції, що надійшли після цього терміну, не розглядатимуться).

6 квітня 2021 року – всі кандидати отримають інформацію про підсумки конкурсу, а з обраними кандидатами ми домовимося про дату зустрічі.

8-16 квітня 2021 року – онлайн зустрічі з обраними кандидатами (зустріч не є гарантією, що вас остаточно вибрали і включили в програму підтримки).

Квітень-травень 2021 року – тренінг, під час якого Ви будете складати детальні плани громадських кампаній за допомогою експерта з планування громадських кампаній. Участь у тренінгу – обов’язкова (3-4 учасники від відібраної ініціативи).

Квітень/травень – грудень 2021 – фактична реалізація громадських кампаній.

Липень 2021 – семінар, на якому ми разом оцінимо ваші проміжні результати реалізації кампанії. На основі Ваших результатів в ході реалізації кампанії ми разом зробимо актуалізацію плану кампанії.

Будь ласка, надсилайте Ваші заявки: iniciativy@nesehnuti.cz.

Бланк заявки можна скачати тут: https://bit.ly/3rPIhwT.

Anketa_RJ_2021-2

call_for_applications_RJ_2021 – 2

За більш детальною інформацією звертайтесь: iniciativy@nesehnuti.cz або kudar.boris@gmail.com, 097-712-62-87.

HRTC-Nes-Ch