Радіопередача №4 (Кейс 3)

September 2, 2020 в Обычная по Boris Kudar

 

2 вересня 2020 року о 17:00 в ефірі «Українське радіо: Миколаїв» у рамках програми «Радіодень» громадський префект Вадим Мельников, директор аналітико-правозахисного об’єднання «Викривач» прокоментує звернення пенсіонера, до якого відмовилася прибути «швидка» і пенсіонерки, яку лікар наполегливо направляв у «правильну» аптеку. Ведучій – Андрій Тюренков. Історія пенсіонера із мікрорайону «Ялти», до якого відмовилася прибути «швидка». Лікарі мотивували свою відмову складною криміногенною обстановкою в цьому мікрорайоні, де напередодні група хуліганів із числа місцевих мешканців вчинила декілька нападів на лікарів.

Кейс коментує Вадим Мельников. Він пояснює правові аспекти таких дій лікарів. Вадим рекомендує органам місцевого самоврядування і поліції ретельно вивчити ситуацію і, у разі підтвердження системного характеру нападів на лікарів у зазначеному мікрорайоні, вжити відповідних заходів.

Друга історія, озвучена під час радіопередачі: Історія мешканки Миколаєва, яка сумнівається у доброчесності лікаря, який наполегливо рекомендує купувати ліки виключно у певній аптеці.

Кейс коментує Вадим Мельников. Він роз’яснює юридичні аспекти цієї ситуації. Вадим рекомендує використовувати електронний сервіс «Е-Ліки» і радить пенсіонерам не звітувати лікарю про те, в якій аптеці вони придбали ліки.

Аудіозапис радіопередачі доступний за посиланням  https://soundcloud.com/user-274173646/dalogi-na-2-veresnya

Дисклаймер-201208