Учбово-методичний центр захисту прав людини запрошує на тренінг з розробки кейсів для радіо

February 25, 2019 в Обычная по Boris Kudar

Учбово-методичний центр захисту прав людини HRTC розпочинає проект «Правдиве радіо» і запрошує активних громадян, насамперед молодь, з Миколаєва  і Миколаївської області до участі в тренінгу для волонтерів, які працюватимуть з людьми похилого віку під час  президентських і парламентських виборів 2019 року в Україні.

Перший тренінг в рамках програми підготовки фахівців з комплексної обробки інформації відбудеться 1-2 березня 2019 року в Миколаєві. Учасники заходу отримають навички освітньої роботи з пенсіонерами для залучення осіб похилого віку до спостереження і виявлення порушень виборчого законодавства.

Учасники заходу дізнаються про новітні методи збору, обробки та розповсюдження інформації. Тренери поділяться навичками проведення моніторингових досліджень та  кампаній, а також досвідом роботи в сфері захисту прав людини, протидії корупції та забезпечення чесних і прозорих виборів. Учасники тренінгу обміняються досвідом та ідеями, візьмуть безпосередню участь в розробці навчальних кейсів на основі реальних історій про порушення виборчого законодавства. Найбільш успішні учасники отримають можливість розробити власну радіопередачу і провести її у прямому ефірі одного з українських  радіоканалів.

Для участі в заході необхідно до 28 лютого 2019 року заповнити онлайн форму: https://goo.gl/forms/0hvuojRD8hCA8GSl1 або надіслати листа на e-mail: hr.advocacy.training@gmail.com.

Участь у заході безкоштовна. Центр HRTC забезпечує проживання і харчування учасників тренінгу, а також компенсує витрати на проїзд. Відібраним учасникам буде повідомлене місце проведення тренінгу.

Тренери: Олег Конотопцев – доцент кафедри регіонального управління Національної академії управління при Президенті України; В’ячеслав Головченко – медіа-тренер, член Національної спілки журналістів, головний редактор Інтернет-видання «Губернская неделя», співзасновник та викладач  Миколаївського коледжу преси і телебачення; Юрій Антощук – тренер-фасилітатор, засновник «Школи гіперлокальних ком’юніті», директор Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання»; Вадим Мельников – практикуючий юрист, директор аналітико-правозахисного об’єднання «Викривач»; Юрій Чудновський – эксперт IT-компанії SoftLogic, IT-спеціаліст HRTC; Юлія Болгак – PR-партнер HRTC, голова правління Центру розвитку туризму та збереження екології «Збережи світ», одна з засновниць правого клубу PRAVOKATOR, .

Консультант: Андрій Тюренков – керівник творчої групи «Радіо Миколаїв 92FM» ПАТ НСТУ «Миколаївська регіональна дирекція».

Програма тренінгу доступна 01-HRTC-treining_radio_190225_site-1

Захід проводиться в рамках проекту «Залучення людей похилого віку до викриття порушень виборчого законодавства під час президентських та парламентських виборів в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Питання організаційного забезпечення заходу та логістики: Юлія Болгак (050) 935-62-23, bolgak.y11@gmail.com та Борис Кудар (097) 712-62-87, kudar.boris@gmail.com.