Гранти 2024 від NESEHNUTI для активістів Півдня України

March 6, 2024 в Обычная по Boris Kudar

Чеська NGO NESEHNUTI запрошує активістів взяти участь в конкурсі громадських ініціатив та пропонує свою допомогу в організації кампаній громадської дії.

Чеська неурядова некомерційна організація NESEHNUTI (http://nesehnuti.cz/) в рамках програми Шлях ініціативи (http://initiativeway.org/) запрошує Вас взяти участь в конкурсі на підтримку громадських ініціатив України та пропонує свою допомогу в організації Вашої громадянської кампанії.

Інформацію про програму підтримки і бланк заявки можна завантажити тут: https://cestainiciativy.cz/ukraine2024/?lang=en.

Учасником програми можуть стати:

Неурядові некомерційні організації, незалежні засоби масової інформації та неформальні об’єднання, місцеві асоціації та спілки, які територіально діють у Херсонській, Миколаївській і Кіровоградській областях. Допомога не надається політичним партіям і їх формальним і неформальним філіям.

Основні напрямки, які підтримує програма:

-      Зміцнення діалогу між суспільством та органами державної влади, участь громадськості в ухваленні рішень;

-      Вільний доступ до інформації, моніторинг використання державних коштів з акцентом на кошти на реконструкцію.

Додаткові теми для підтримки:

-      Захист прав людини (включно з цивільними та соціальними правами, правами меншин і малозабезпечених верств населення);

-      Діяльність незалежних ЗМІ, що працюють на території цих областей;

-      Усунення наслідків вторгнення російської армії та пов’язаної з ним шкоди громадам;

-      Захист довкілля, клімату, природи або прав тварин;

-      Рівноправність жінок і чоловіків.

 

Пріоритетом цього оголошення є громадські організації, ініціативи або кампанії, які залучають громадян до процесів формування обласних стратегій, пов’язаних із вище зазначеними темами.

Яка надається підтримка? 

Обрані групи на основі консультацій з представниками NESEHNUTÍ сформують свої ідеї в конкретні плани громадської діяльності, а потім будуть їх реалізовувати з травня 2024 року. Ініціативи отримають фінансову допомогу на реалізацію своєї діяльності в розмірі до 2500 євро, а також регулярні консультації від іноземних експертів.

Які ідеї, організації та ініціативи ми шукаємо?

Лише ті, на основі яких можна розвивати громадянську діяльність або провести адвокаційну кампанію, найважливішою частиною якої є залучення певної частини населення з метою досягти конкретних змін і результатів. Наше розуміння «громадянської кампанії» ми доступно виклали тут: https://bit.ly/3jNQKxH.

Які заявки нам не підходять?

Проекти закупівлі гуманітарної допомоги, одноразові заходи, різноманітні просвітницькі та загальноосвітні кампанії, лекції чи видавництво інформаційних матеріалів, які не ставлять собі за мету конкретні системні зміни.

Основні дати
12 березня 2024
року – останній термін прийняття Ваших анкет-заявок (пропозиції, що надійшли після цього терміну, ми не розглядатимемо).

15 березня 2024 року – усі кандидати отримають інформацію про підсумки конкурсу. З обраними кандидатами ми домовимося про дату зустрічі

19 – 28 березень 2024 року – особисті або онлайн зустрічі з обраними кандидатами (зустріч не є гарантією, що вас остаточно обрали і включили до програми підтримки).

квітень 2024 року – розробка детальних планів громадських діяльностей/кампаній на основі консультацій представників NESEHNUTÍ

з травня 2024 року – фактична реалізація громадянських кампаній.

Будь ласка, надсилайте Ваші заявки на: iniciativy@nesehnuti.cz

Скачати бланк заявкиhttp://hr-advocacy.mk.ua/wp-content/uploads/2024/03/call_for_proposals_Ukraine_2024.docx

За більш детальною інформацією звертайтеся: iniciativy@nesehnuti.cz

За більш детальною інформацією звертайтесь: iniciativy@nesehnuti.cz або kudar.boris@gmail.com, 097-712-62-87.

2