Другий тренінг з розробки кейсів для радіо у Миколаєві

July 2, 2019 в Обычная по Boris Kudar

Учбово-методичний центр захисту прав людини HRTC в рамках проекту «Правдиве радіо» запрошує активних громадян, насамперед молодь, з Миколаєва  і Миколаївської області до участі в дводенному тренінгу для волонтерів, які працюватимуть з людьми похилого віку під час  парламентських виборів 2019 року в Україні.

Це – вже другий тренінг в рамках програми підготовки фахівців з комплексної обробки інформації, який відбудеться 10-11 липня 2019 року в Миколаєві. Коротке відео про те, як проходив перший тренінг можна переглянути тут: https://youtu.be/ZSL_XW79SBU.

В ході тренінгу, який відбудеться 10-11 липня учасники заходу отримають навички освітньої роботи з пенсіонерами для залучення осіб похилого віку до спостереження і виявлення порушень виборчого законодавства. Учасники тренінгу дізнаються про новітні методи збору, обробки та розповсюдження інформації. Тренери поділяться навичками проведення моніторингових досліджень та  кампаній, а також досвідом роботи в сфері захисту прав людини, протидії корупції та забезпечення чесних і прозорих виборів. Учасники обміняються досвідом та ідеями, візьмуть безпосередню участь в розробці навчальних кейсів на основі реальних історій про порушення виборчого законодавства. Найбільш успішні учасники будуть нагороджені сертифікатами HRTC та отримають можливість розробити власну радіопередачу і провести її в етері одного з українських  радіоканалів.

На сьогоднішній день учасники першого тренінгу вже підготували та випустили 18 радіопередач на основі реальних кейсів («живих історій») про порушення виборчого права пенсіонерів. Більш детальна інформація про результати першого етапу проекту «Правдиве радіо» – тут: http://hr-advocacy.mk.ua/projects/truthful-radio/.

Для участі в заході необхідно до 8 липня 2019 року заповнити онлайн форму: https://forms.gle/T6hSM36JhiuweCdb9 або надіслати мотиваційного листа у довільній формі на e-mail: hr.advocacy.training@gmail.com.

Участь у заході безкоштовна. Центр HRTC забезпечує учасників тренінгу роздатковими матеріалами і триразовим харчуванням (обід і дві кавові паузи щодня). Крім цього, ми забезпечуємо проживання і компенсуємо витрати на проїзд для учасників з інших міст.

Враховуючи, що кількість місць обмежена, лише відібраним учасникам буде повідомлене місце проведення тренінгу та надіслано остаточну версію програми.

Тренери: Олег Конотопцев – доцент кафедри регіонального управління Національної академії управління при Президенті України; В’ячеслав Головченко – медіа-тренер, член Національної спілки журналістів, головний редактор Інтернет-видання «Губернская неделя», співзасновник та викладач  Миколаївського коледжу преси і телебачення; Юрій Антощук – тренер-фасилітатор, засновник «Школи гіперлокальних ком’юніті», директор Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання»; Вадим Мельников – практикуючий юрист, директор аналітико-правозахисного об’єднання «Викривач»; Юрій Чудновський – эксперт IT-компанії SoftLogic, IT-спеціаліст HRTC.

Консультанти: Андрій Тюренков – керівник творчої групи «Українське радіо – Миколаїв 92FM»,  Філії ПАТ НСТУ «Національна суспільна ТРК України» «Регіональна дирекція UA: Миколаїв» та Джорджіо Каріді, начальник відділу зв’язків з громадськістю Італійського національного інституту соціальної допомоги, Рим, Італія.

Робоча мова заходу – українська. Окремі інформаційні модулі викладатимуться англійською з синхронним перекладом на українську мову.

Попередня програма тренінгу доступна за посиланням: HRTC-treining-2_radio_190702

Захід проводиться в рамках проекту «Залучення людей похилого віку до викриття порушень виборчого законодавства під час президентських та парламентських виборів в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Питання організаційного забезпечення заходу та логістики: Юлія Болгак (050) 935-62-23, bolgak.y11@gmail.com та Борис Кудар (097) 712-62-87, kudar.boris@gmail.com.