Фокус-група і тренінг «Прозорі шкільні бюджети Миколаєва»

July 4, 2019 в Обычная по Boris Kudar

Учбово-методичний центр захисту прав людини HRTC в рамках проекту «Прозорі шкільні бюджети Миколаєва» запрошує активних громадян, насамперед освітян і батьків школярів з Миколаєва і Миколаївської області до участі в освітньому заході з впровадження системи відкритих шкільних бюджетів Open School in UA в Миколаєві.

Захід  відбудеться 12 липня 2019 року і складатиметься з двох частин – фокус-групи і тренінгу для батьків і освітян. Коротке відео про те, як в Миколаєві стартував проект з впровадження системи відкритих шкільних бюджетів  можна переглянути тут: https://youtu.be/ZSL_XW79SBU.

В ході заходу запрошені експерти поділяться навичками проведення моніторингових досліджень та кампаній в галузі освіти, а також досвідом роботи в сфері захисту прав людини, протидії корупції та забезпечення чесних і прозорих бюджетних процесів. Учасники тренінгу обміняються досвідом та ідеями, візьмуть безпосередню участь в розробці пропозицій щодо вдосконалення системи відкритих шкільних бюджетів та її впровадження в Миколаєві.

На сьогоднішній день учасники проекту вже провели моніторингове дослідження прозорості фінансових онлайн-сторінок миколаївських шкіл. Більш детальна інформація про попередні результати першого етапу проекту «Прозорі шкільні бюджети Миколаєва» – тут: https://www.facebook.com/radiomykolayiv/videos/308180596753000/.

Для участі в заході необхідно до 10 липня 2019 року заповнити онлайн форму: https://forms.gle/3kydYDLPAF76hKEW9 або надіслати мотиваційного листа у довільній формі на e-mail: hr.advocacy.training@gmail.com.

Участь у заході безкоштовна. Центр HRTC забезпечує учасників тренінгу роздатковими матеріалами і пригощає кавою.

Враховуючи, що кількість місць обмежена, лише відібраним учасникам буде повідомлене місце проведення тренінгу та надіслано остаточну версію програми.

Тренери: Андрій Жнивін і Юрій Антощук – засновники і розробники онлайн платформи Open School in UA. Андрій Жнивін – директор Центру досліджень суспільства, громадський діяч, блогер, засновних кількох Інтернет-видань. Юрій Антощук – тренер-фасилітатор з 10-річним стажем, засновник «Школи гіперлокальних ком’юніті», директор Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання».

Робоча мова заходу – українська.

Попередня програма тренінгу доступна за посиланням: HRTC-FG-1_program_190703

Захід проводиться в рамках проекту «Прозорі шкільні бюджети Миколаєва» за підтримки за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та незалежного соціально-екологічного руху NESEHNUTI в рамках «Програми трансформаційного співробітництва» Міністерства закордонних справ Чеської республіки.

Питання організаційного забезпечення заходу та логістики: Юлія Болгак (050) 935-62-23, bolgak.y11@gmail.com та Борис Кудар (097) 712-62-87, kudar.boris@gmail.com.

Logo_190703ogp